Читај ми!

Преврнуо се аутобус са студентима

Повређено 36 студената из Бањалуке, од којих двоје теже, када се преврнуо аутобус на ауто-путу Загреб–Београд код Кутине. Повређени су збринути у болницама у Сиску и Новој Градишки и нису у животној опасности.

На ауто-путу Београд–Загреб, рано јутрос преврнуо се аутобус у коме су били студенти бањалучког факултета. У удесу је повређено 36 особа, од којих две теже.

У аутобусу који припада "Теша-турсу" из Лакташа, били су студенти Архитектонско-грађевинског факултета који су се враћали из Граца.

Две особе су теже повређене, али нису животно угрожене. Сви повређени превезени су у болнице у Сиску и Новој Градишки. У аутобусу је било 55 путника.

У општој болници у Сиску две пацијенткиње Сања Гламочак и Нина Кондић из Бањалуке су хируршки збринуте, а једна пацијенткиња изразила је жељу да се пребаци у болницу у Бањалуку, јавља новинар Марко Вејић из Сиска.

Хрватски медији јавили су да су ватрогасци Добровољног ватрогасног друштава (ДВД) Стружец били први на месту несреће и одмах почели да ослобађају повређене путнике.

"Са четворицом студената било је највише посла да их извучемо из изгужваног лима. Ангажовано је више возила хитне помоћи која су повређене развозила у болнице, а у помоћ за извлачење стигла су ватрогасна појачања из околине", рекао је командир Бранко Тишљар.

Полиција ће против 38-годишњег возача поднети кривичну пријаву због изазивања саобраћајне незгоде.

Сат после поноћи, на јужној траци ауто-пута А3 недалеко од Кутине, с пута је слетео један од два аутобуса који су превозили студенте с Универзитета у Бањалуци на повратку са студентског путовања из Граца.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи