Убиство у Никшићу

У класичној сачекуши у Никшићу убијен Видак Воротовић. Полиција трага за нападачем. Воротовић је у медијима довођен у везу са више кривичних дела.

У Никшићу је рано јутрос, у класичној сачекуши, убијен Видак Воротовић (34), а полиција трага за нападачем, саопштила је Управа полиције Црне Горе. Убијени је довођен у везу са више кривичних дела.

Воротовићу је, како се наводи, непознати мушкарац пуцао у главу док је, са још једном особом, седео у аутомобилу на паркингу испред аутобуске станице у Никшићу. Особа која је била са Воротовићем није повређена у пуцњави.

Како преносе подгорички медији, убијени Воротовић довођен је у везу са више кривичних дела.

У јануару 2008. године у Тивту је са Далибором Булајићем учествовао у тучи испред кафића "Дуга", која је претходила убиству Петра Дракуловића и Срђана Касалице.

За њим је, због сумње да је био члан вишечлане злочиначке групе, која је припремала ликвидацију Баранина Веселина Бујића, у новембру 2008. године расписана међународна потерница по којој је ухапшен у Србији 2009. године.

Брат убијеног Видака Воротовића, Марко (32), припадник је клана одбеглог нарко боса Дарка Шарића (42). Он је због шверца две тоне кокаина ухапшен у акцији "Балкански ратник", а у марту са Тужилаштвом за организовани криминал Србије постигао је договор о признању кривице и прихватио казну у трајању од девет година.

Марко Воротовић је неко време радио је као шеф обезбедјења которске дискотеке "Максимус" у Котору и телохранитељ которског бизнисмена Драгана Дудића-Фрица, који је убијен пре две године у Котору.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи