Читај ми!

Ђукановићева сестра тужила и "Монитор"

Ана Коларевић поднела тужбу против листа "Монитор" због "нетачних и увредљивих информација" које је тај недељник објављивао о њој. Сестра Мила Ђукановића недавно је тужила листове "Дан" и "Вијести", због серије текстова о афери Телеком.

Подгорички адвокат Ана Коларевић, тужила је лист Монитор због "нетачних и увредљивих информација" које је тај недељник у ранијем периоду објављивао о њој.

У тужби се наводи како лист дужи временски период објављује фотографије Коларевић, пропраћане сензационалистичким насловима, који не одговарају објављеном садржају, у циљу дискредитације.

Коларевићева тужбом од Монитора тражи и накнаду од 100.000 евра, колико је раније, такође, тужбом тражила и од издавача подгоричких листова Дан и Вијести.

Објављени текстови препуни су оптужујућих, злонамерних, тенденциозних, а превасходно неистинитих навода, који служе стварању негативне слике о тужиљи код јавног мњења. Спорни и неистинити текстови, према тврдњама Коларевићеве, су "Година почиње Телекомом", "Заједнички послови сестре и кумова", "Ана је закон".

Главни уредник недељника Монитор Есад Кочан оценио је за Вијести да је случај Телеком један од оних случајева који води равно до Ђукановића и његове фамилије.

"То је случај који нисмо покренули ми, није га покренуо ниједан аутентично црногорски медији, дошао је са релевантније адресе, из иностранства", рекао је Кочан, додајући да је ово порука читавом црногорском друштву да оно не зна да се брани и да отвори битну друштвену тему.

Кочан наводи да тражени износ од 100.000 евра има за циљ затварање недељника, поручивши да упркос свему о овој теми неће ћутати и да ће писати „макар по зидовима".

Сва три медија су раније више пута веома негативно писала о наводном учешћу Ане Коларевић у поступку приватизације "Телекома Црне Горе", наводећи да је она једна од главних корумпираних особа у том процесу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи