Читај ми!

Завејана Црна Гора

Снежна мећава која је захватила већи део Црне Горе створила велике проблеме у саобраћају. Снег отежава друмски саобраћај. Подгорички аеродром поново отворен.

Црну Гору је захватила снежна мећава која је узроковала велике проблеме у саобраћају. Отклоњен квар на електро систему, због којег су централни и јужни делови земље били без струје. Највећи део Подгорице уредно је снабдевен електричном енергијом.

Снежна мећава изазвала је и проблеме у друмском и ваздушном саобраћају.

Подгорички аеродром отворен је за саобраћај, након вишесатног прекида због снежне мећаве у главном граду Црне Горе.

Из Службе за информисање подгоричког аеродрома навели су да ће та ваздушна лука бити отворена за саобраћај до даљег, односно зависно од временских прилика биће процењено да ли ће и када евентуално поново бити затворен за саобраћај.

Саобраћај на тиватском аеродрому није затваран.

У Подгорици је снежни покривач већ двадесетак центиметара, а престанак падавина, али и још хладније време, метеоролози најављују за по подне.

У целој земљи саобраћај је отежан, а неки магистрални путеви су затворени. Возови из Србије касне и по неколико сати.

На Жабљаку су измерена 72 центиметра снега, а у том граду температура је јутрос била минус 13 степени. У Колашину је нападало пола метра снега, а у Никшићу и на Цетињу 30 центиметара.

У свим градовима у централном и северном делу Црне Горе температуре ваздуха су испод нуле.

Снег који од јуче пада у Македонији изазвао је потешкоће у саобраћају, посебно у планинским пределима западног дела земље где је уведена забрана кретања теретним возилима.

Авио-саобраћај се за сада одвија без прекида, као и домаћи и међународни железнички и аутобуски превоз, где се бележе закашњења од око пола сата, уобичајено за зимске услове.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи