Читај ми!

Регион под снегом

Због јаког снега у већем делу Хрватске друмски и железнички саобраћај одвија отежано. Затворен и загребачки аеродром. Снег пада и у Словенији и Босни и Херцеговини, док је у Црној Гори циклон "Чајо" донео обилне падавине.

У већем делу Хрватске пада јак снег због којег се друмски и железнички саобраћај одвија отежано, а до даљег је затворен загребачки аеродром.

Због снега, на утопуту Загреб- Београд, око две километра након Иванић Града у смеру ка истоку, настао је застој у саобраћају, јер су се два теретна возила испречила преко пута, саопштила је загребачка полиција.

Камиони су се препречили због клизања, јер су имали летње гуме, на шта полиција до тог случаја није реаговала, а након тога издваја таква возила из саобраћаја.

Полиција је примила велики број позива грађана који се налазе у возилима у колони која је настала због блокаде аутопута и остају без горива, хране и воде.

У току је организовање помоћи људима, наводи полиција.

Снег који је достигао висину од 40 сантиметара, што је највише од 1955. године блокира коловозе и трамвајске шине, а не неким местима застоје су проузроковали трамваји у квару или пукле струјне жице.

Утеха је што снег полако слаби, али метеоролози за наредне дане најављују ниске температуре и поледицу.

У прекиду су и неке трајектне и катамаранске линије на ријечком подручју и у Далмацији.

Према подацима Државног хирометеоролошког завода, највише снега пало је на Велебиту, 88 центиметара, Беговом Раздољу 86, а на загребачком Сљемену до 60 центиметара.

Снег ће наставити да пада до вечерас, када се очекује да ће ослабити или потпуно престати да пада.

У Далмацији се очекује углавном киша и североисточни ветар с јаким и олујним ударима.

Снег пада и у Словенији и Босни и Херцеговини, док је у Црној Гори циклон "Чајо" донео обилне падавине, јаку кишу и снег на северу земље, као и проблеме у саобраћају и снабдевању

 Циклон "Чајо" који је у погодио Црну Гору донео је обилне падавине, кишу јаког интезитета и снег на северу земље, али и проблеме у саобраћају и снабдевању електричном енергијом.

Због атмосферских пражњења, без струје су многа села, а поједине саобраћајнице на северу затворене су за саобраћај за теретна возила.

Престоници Цетиње, где је снежни покривач висок 34 сантиметра прете поплаве, наводе у локалној, ватрогасној служби. Ради предострозности искључени са два далеководи на подручју Цетиња, како би се избегле хаварије, због чега је велики број села без струје, потврђено је из Електропривреде Црне Горе (ЕПЦГ).

У Херцег Новом пијавица је оштетила кров на једној основној школи "Орјенски батаљон", пренео је Радио Црне Горе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи