Династија Папапанреу умешана у скандал?

Међу грчким богаташима који милијарде евра држе у швајцарским банкама и мајка бившег премијера Јоргоса Папандеруа - Маргерета. Она у Швајцарској наводно има 550 милиона евра. Папандреу демантује да је његова породица одговорна за незаконите радње.

Грчку потреса скандал у вези са истрагом о такозваној "Лагардиној листи" - са именима грчких богаташа, који милијарде евра држе у швајцарским банкама, пошто се списак проширио и на политичку династију Папандреу.

Међу именима је и мајка бившег премијера Јоргоса Папандреуа Маргарета Папандреу, пишу грчки медији, наводећи да она на рачуну у Швајцарској има 550 милиона евра.

Некадашњи лидер социјалиста Јоргос Папандреу демантовао је да је његова породица одговорна за незаконите радње.

Тужилаштво земље која се бори са дубоком рецесијом, испитује Лагардин списак имена грчких привредника и припадника политичке елите, који су и на незаконите начине, годинама пребацивали новац у Швајцарску, при чему су то подаци из само једне банке.

Иначе, реч је о листи коју је Кристин Лагард, тада министарка финансија Француске, дала грчком колеги Јоргосу Папаконстантиноу још 2010. године. Листа је у медије доспела недавно, а на њој је скоро 2.000 имена грчких богаташа који новац држе у швајцарским банкама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи