Ухапшена двојица Срба у Приједору

Петар Чивчић и Бранко Топола ухапшени у Приједору, због сумње да су починили ратни злочин над несрпским становништвом на планини Влашић током рата у БиХ.

Због сумњи да су починили ратни злочин над несрпским становништвом на планини Влашић током рата у БиХ, јутрос су у Приједору ухапшени Петар Чивчић (39) и Бранко Топола (41) изјавио је Танјугу портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Грубешић је рекао да су Чивчића и Тополу ухапсили припадници полицијске Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА), по налогу Тужилаштва БиХ.

Ухапшени су осумњичени да су 21. августа 1992. на подручју Корићанских стена, на планини Влашић, заједно с другим припадницима Интервентног вода станице јавне безбедности у Приједору и припадницима Територијалне одбране у том граду, починили злочин против човечности.

Припадници СИПЕ су после хапшења претресли куће и станове које су користили осумњичени, а претресају и просторије послицијске станице у Приједору, с обзиром на то да је Чивчић активни полицијски службеник у одељењу криминалистичке полиције.

Осумњичени ће током дана бити предати надлежном тужиоцу у Тужилаштву БиХ у Сарајеву.

У МУП РС нису хтели да коментаришу јутрошњу акцију СИПЕ у Приједору, као ни чињеницу да се ради о једном активном лицу МУП-а РС и претресу полицијске станције у Приједору.

Више особа је раније, после хапшења, склопило споразум са Тужилаштвом БиХ о признању кривице за ратне злочине почињене на подручју Корићанских стена, на Влашићу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи