Расправа о смени Мугоше 14. септембра

Подгорички парламент расправљаће 14. септембра о иницијативи опозиције за смену градоначелника Миомира Мугоше. Иницијатива је покренута након инцидента између Мугоше, његовог сина Миљана и службеног возача са новинарима листа "Вијести".

О иницијативи опозиције за смену градоначелника Подгорице Миомира Мугоше локални парламент ће расправљати 14. септембра, одлучили су шефови одборничких клубова.

Иницијатива опозиције за смену градоначелника покренута је после инцидента који се недавно догодио између Мугоше, његовог сина Миљана и службеног возача с једне и заменика главног уредника "Вијести" Михаила Јововића и фоторепортера тог листа Бориса Пејовића с друге стране.

Да би подгорички парламент донео такву одлуку потребно је да је, поред опозиционих одборника, подрже и најмање два одборника Социјалдемократске партије (СДП), мање чланице владајуће коалиције.

СДП је саопштила у уторак да парламент не треба да суди Мугоши, већ се очекује да ће о инциденту бити заузат политички став.

Шеф одборничког клуба владајуће Демократске партије социјалиста, чији је Мугоша високи функционер, Зоран Вукчевић рекао је да је та странка подржала одржавање седнице, али да ће гласати против опозиционе иницијативе.

За сада су кривичне пријаве поднете против уредника Јововића због наводног наношења тешких телесних повреда возачу Радоњићу и против Миљана Мугошe који је осумњичен да је нанео тешке телесне повреде у пределу левог уха Јововићу који је непосредно после тога оперисан у цетињској болници.

Министарство иностраних послова је опозвало Миљана Мугошу са места трећег секретара амбасаде Црне Горе у Вашингтону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи