Читај ми!

Масовна туча у Сарајеву

У центру Сарајева избила је масовна туча навијача Марибора и Жељезничара. Како преносе сарајевски медији, повређени су један полицајац и један навијач словеначког тима, док је једно полицијско возило оштећено. Навијачи Марибора који су учествовали у тучи враћени за Словенију.

17.30 - Део навијача Марибора који су учествовали у тучи на улицама Сарајева враћен за Словенију.

Само дан пошто су навијачи Сарајева напали бугарске држављане и повредили два војника ЕУФОР-а, у престоници Босне и Херцеговине дошло је до новог навијачког сукоба.

Овог пута виновници су највероватније били навијачи Жељезничара који су се сукобили са присталицама Марибора. Иначе, два клуба вечерас играју реванш меч квалификација за Лигу шампиона.

Како извештавају сарајевски медији, до сукоба је дошло у кафићу у близини Катедрале у том граду, а хулигани су у нередима користили пепељаре, флаше и остале предмете који су им били доступни.

У тучи су коришћене пепељаре, флаше и столице из кафића, а употребљена је и једна навијачка бакља.

У МУП-у Кантона Сарајево тврде да су нереде изазвали навијачи Жељезничара.

Ипак, сарајевски медији се позивају на изјаве очевидаца који су рекли да су за тучу одговорни словеначки навијачи који су наводно провоцирали пролазнике кличући Слободану Милошевићу и помињали Сребреницу у негативном контексту.

Један од очевидаца догађаја рекао је да су у сукобима повређена два полицајца, и да је једно полицијско возило оштећено. За сада је потврђено да је у ургентни центар примљен само један полицајац са повредом прста.

Група навијача Марибора која је учествовала у тучи враћена је за Словенију, док ће друге групе навијача које долазе у Сарајево бити заустављане на улазу у кантон Сарајево, одакле ће их полиција спроводити до стадиона "Асим Ферхатовић Хасе", где се игра фудбалска утакмица.

У Сарајеву од данас владају невиђене мере безбедности пред вечерашњу утакмицу Жељезничара и Марибора, а полиција је формирала и "Штаб акције", а полиција је већ у приправности и због сусрета Сарајева и Левског из Софије који се игра у четвртак.

Занимљиво је да је јуче већ дошло до инцидента у граду када су тројица навијача Сарајева напали групу бугарских држављана, и том прилиом повредили двојицу војника ЕУФОР-а из мађарског контингента.

Тај инцидент се догодио уочи реванш меча које Сарајево игра са Левским из Софије у квалификацијама за Лигу Европе, а домаћи навијачи су припаднике мађарског ЕУФОР-а највероватније помешали са бугарским војницима. У првом мечу, прошлог четвртка у Софији, бугарски навијачи су жестоко вређали Сарајлије.

Навијачи Левског су на мечу подигли транспарент на којем је писало: "Ј...ли су вас Ратко Младић и Аркан, сад је ред на нас". Осим тога навијачи Левског су за реванш меч позвали своје присталице уз летак на којем је било написано: "Нож, жица, Сребреница".

Медији у Босни и Херцеговини већ су најављивали да ће присталице Левског имати паклени дочек у Сарајеву.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи