Читај ми!

Станимировић: Лажна оптужба

После оптужби да је током окупације Вуковара омаловажавао и вређао силоване и злостављане жене, председник СДСС-а Војислав Станимировић рекао је да је то потпуна лаж због које ће поднети кривичну пријаву.

Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС) Војислав Станимировић изјавио је по изласку из Државног тужилаштва Хрватске (ДОРХ), да су оптужбе да је током окупације Вуковара понижавао злостављане заробљенице потпуна лаж због које ће поднети кривичну пријаву.

Изнео сам своје виђење да су све оптужбе инсинуације, лаж и клевета, рекао је Станимировић после двочасовног разговора у седишту Државног тужилаштва, где је, како је  рекао, дошао самоиницијативно, као и неколико пута до сада.

На питање да ли је против њега покренута истрага, Станимировић је изјавио да није, додајући да ће тужилаштво проверити и његове тврдње и оптужбе Ружице Ердељи.

Станимировић је јутрос дошао је у седиште Државног тужилаштва Хрватске (ДОРХ) како би дао изјаву поводом оптужби да је током окупације Вуковара омаловажавао и вређао силоване и злостављане жене.

Станимировић је синоћ, гостујући у Дневнику Хрватске радиотелевизије одбацио оптужбе изнете у Сабору, рекавши да га из ДОРХ никада нису позвали како би одговорио на клевете и најавио да ће данас сам доћи код главног државног тужиоца Младена Бајића.

С њим је у седиште ДОРХ дошао и потпредседник СДСС-а Милорад Пуповац, који је десетак минута касније изашао из зграде.

Наиме, жртва рата у Вуковару Ружица Ердељи описала је у писму тортуре које је прошла, пренео је ХРТ. Оптужила је председника СДСС-а да је био међу онима који су је пљували после преживљеног злостављања.

"Један дан Станимировић, Докмановић, Хаџић дошли су у круг касарне, пљували су нас и говорили да је ово свето српско тло. Плакале смо и ћутале", рекла је Ердељи, пренео је ХРТ.

То писмо је изазвало је јуче у Сабору полемику између припадника Хрватског демократског савез Славоније (ХДССБ) и Барање са СДСС.

Посланик Хрватског демократског сабора за Славонију и Барању Зоран Винковић  вређао је Станимировића позивајући тужилаштво да испита наводе о његовом учешћу у свим немилим догађајима у Вуковару. После тога обратио се посланик Милорад Пуповац и рекао да мора да реагује, јер посланик Станимировић трпи клевете и лажи, пренео је ХРТ.

Председник Сабора опоменуо је Винковића, а Пуповац је потом рекао да мора да реагује, јер посланик Станимировић трпи клевете и лажи.

"СДСС никад неће понижавати Сабор, али неће допустити ни да се понижава клеветама и лажима које су изречене ван Сабора", рекао је Пуповац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару