Читај ми!

Лукшић o Ђукановићу

Не мислим да је потребно направити отклон од Мила Ђукановића, рекао црногорски премијер Игор Лукшић. Ђукановић се са државних функција повукао јер је дошло до сазревања институција у Црној Гори, нагласио Лукшић.

Црногорски премијер Игор Лукшић изјавио је да му нико из међународне заједнице није тражио да направи отклон од његовог претходника на тој функцији, Мила Ђукановића.

"Не мислим да је потребно направити отклон од Ђукановића. Сама околност, ако пажљиво анализирамо разлоге његовог повлачења, сугерише да је дошло време институционалног сазревања", рекао је Лукшић у интервјуу Телевизији Атлас. 

Према Лукшићевим речима, Ђукановић и даље треба да остане на челу Демократске партије социјалиста.

Лукшић је поновио да нема потребе за одржавањем ванредних парламентарних избора, наводећи да сви у Црној Гори у наредном периоду треба да буду посвећени отварању преговора о придруживању са Европском унијом.

"Нема разлога за скраћивање мандата актуелне владе. Макар га је не видим", рекао је црногорски премијер.

Лукшић сматра да читаво црногорско друштво треба да се сконцентрише на јунско отварање преговора са ЕУ.

"Немогуће је да организујете изборе и да се припремате за преговарачки процес", рекао је Лукшић, додајући да је спреман за сарадњу или консензус са опозицијом о свим важним питањима која ће у будућем периоду доминирати у Црној Гори.

Премијер је рекао да се и даље не зна ко стоји иза афере "Листинг", наводећи да не верује да иза тог случаја стоје бивши директор црногорске полиције Веселин Вељовић и шеф Агенције за националну безбедност Владан Јоковић.

"Не бих искључио да се, у једном тренутку, тај случај у потпуности не разоткрије. Али, не могу бежати од околности да то може трајати дужи временски период", навео је Лукшић.

Говорећи о економским темама, Лукшић је рекао да Влада Црне Горе не размишља о снижавању акциза на гориво, након што је цена горива у понедељак у Црној Гори достигла рекордни ниво.

Лукшић је поручио да ће грађани морати да се навикну на цене које су ван контроле Владе, а проузроковане светском економском кризом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару