Читај ми!

Хапшење у Бањалуци због оружја у "Борику"

Ухапшена особа која се доводи у везу са пронађеним оружјем у дворани "Борик", сазнаје РТС. Саслушање у току. Полицијска истрага покренута после проналаска оружја добро напредује, каже министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо.

У Бањалуци је, како сазнаје РТС, ухапшена особа која се доводи у везу са пронађеним наоружањем у дворани "Борик", дан уочи прославе 20 година Републике Српске. Идентитет ухапшене особе за сада није саопштен, а саслушање је у току.

Полиција је, дан пре свечане академије, у спортској дворани "Борик" пронашла наоружање, потврдио је МУП Републике Српске. Процењује се да би, да је активирано, угрозило животе више од 1.000 званица које су јуче пристуствовале прослави.

Неколико килограма експлозива, детонатор, снајпер са пригушивачем, аутоматска пушка. То је, незванично сазнаје РТС, нађено у помоћним просторијама технике у спортској дворани. Експлозив је пронашао полицијски пас трагач.

У Тужилаштву нису желели да откривају детаље истраге, али РТС сазнаје да је пронађен и прах за који се верује да је експлозивног дејства.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо рекао је да већ има одређеног напретка у истрази поводом наоружања и муниције који су пронађени дворани.

Министар је новинарима у Брчком рекао да је изненађен брзином којом се шире спекулације у вези са пронађеним наоружањем и муницијом. 

"У овом случају боље је рећи да се шире зле намере. Међутим, МУП РС све догађаје за које је одговоран, обезбеђује на веома професионалан начин, а резултат таквог рада је откривање одређене количине оружја и експлозива, која није занемарљива", преноси Танјуг.

Према његовим речима, МУП РС овако ће радити и убудуће, а да је ово што је сада откривено, само потврда професионалног рада МУП-а. Чађо је демантовао да је МУП имао сазнања о том случају раније, пре почетка обележавања јубилеја РС.

Данас је портпаролка МУП-а РС Мирна Шоја саопштила да је наоружање пронађено 8. јануара у 16.25, током противдиверзионог прегледа дворане "Борик", у оквиру планираних мера и радњи МУП-a на обезбеђењу свечаности.

Бањалучки медији јавили су претходно да је МУП РС у спортској дворани "Борик" нашао велику количину наоружања - три килограма експлозива ТНТ, детонатор, снајпер, две аутоматске пушке, два шкорпиона, пригушивач и 400 метака различитог калибра.

Директор полиције РС Гојко Васић рекао је да је наоружање пронађено у мањој просторији при врху трибина у хали "Борик", из које постоји одличан поглед на целу дворану.

Васић је потврдио да је саслушано више особа.

Полиција је наоружање у хали "Борик" у Бањалуци пронашла дан пре свечане академије поводом обележавања 20 година постојања Републике Српске, којој је присуствовало око хиљаду званица, укључујући и политички врх РС и Србије.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару