РАТ У УКРАЈИНИ

Русија оборила више од 20 украјинских дронова; две жене погинуле у бомбардовању Херсона

Рат у Украјини – 978. дан. Украјинска војска одбила је нападе код Селидова, док су две жене погинуле у руском бомбардовању Херсона, а више од 20 особа рањено у Харковском региону. Москва тврди да је ПВО оборила двадесетак дронова изнад Белгородске, Курске и Брјанске области. Руске специјалне службе евакуисале су Американца из Угледара који је имао кључну улогу у припреми јуриша на село Богојавленка.

Русија оборила више од 20 украјинских дронова; две жене погинуле у бомбардовању Херсона Русија оборила више од 20 украјинских дронова; две жене погинуле у бомбардовању Херсона

Председник Владимир Путин рекао је да ће Москва употребити "низ различитих одговора" ако Сједињене Америчке Државе и савезници Кијева из НАТО-а дозволе Украјини да користи западно оружје дугог домета за нападе унутар Русије.

Ситуација на украјинском фронту је и даље напета, саопштава Генералштаб украјинске војске. Истиче да одбрамбене снаге одбијају нападе код Селидова док Руси упорно покушавају да пробију одбрану.

"Северна Кореја је де факто ушла у рат против Украјине, придружила се војној агресији на нашу земљу, сукобу који траје већ деценију", саопштио је шеф кабинета украјинског председника Андриј Јермак. 

Руске специјалне службе су заједно са војним особљем Источног војног округа евакуисале Американца из Угледара, који је две године живео на територији Украјине и преносио Русији вредне обавештајне информације које су омогућиле извођење високо прецизних удара, саопштио је штаб одбране самопроглашене Доњецке Народне Републике.

Решава се питање његовог политичког азила и добијања руског држављанства, додају из тог штаба.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи