РАТ У УКРАЈИНИ

Јермак: Северна Кореја де факто у рату против Украјине; Русија прави нови брод с 20 крстарећих ракета "калибар"

Рат у Украјини – 977. дан. Северна Кореја је де факто ушла у рат против Украјине, придружила се војној агресији на нашу земљу, сукобу који траје већ деценију, истакао је шеф кабинета председника Андриј Јермак. Русија ради на стварању малог ракетног брода пројекта "Сарсар", који носи до 20 крстарећих ракета "калибар", изјавио је генерални директор бродоградитељске корпорације "Ак Барс" Ренат Мистахов.

Јермак: Северна Кореја де факто у рату против Украјине; Русија прави нови брод с 20 крстарећих ракета "калибар" Јермак: Северна Кореја де факто у рату против Украјине; Русија прави нови брод с 20 крстарећих ракета "калибар"

Пет особа је погинуло, а најмање 21 је рањена у руском ракетном нападу на Дњепар.

У украјинском гранатирању стамбеног насеља Строител у Горловки, рањено је шесторо цивила, међу којима су и деца.

Иначе, на фронту је претходног дана било око 159 војних сукоба, борбе се и даље воде на свим правцима, а најжешће су тренутно на покровском и кураховском, саопштио је Генералштаб Оружаних снага Украјине.

Председник Володимир Зеленски потписао је закон којим ће странцима и лицима без држављанства бити омогућено да служе у Оружаним снагама Украјине, Државној специјалној саобраћајној служби и Националној гарди по уговору на официрским позицијама.

"Кредит Украјини на рачун замрзнуте имовине Руске Федерације је још једна преварантска шема Брисела за присвајање туђе имовине, коју је ЕУ, заједно са Сједињеним Државама и другим 'саучесницима', развила како би надокнадила сопствене трошкове финансирања кијевског режима", оценила је Марија Захарова, портпаролка Министарства спољних послова. 

Поручила је да се на одлучан одговор Москве неће дуго чекати.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи