РАТ У УКРАЈИНИ

Експлозије у Кијеву и Харкову; Лавров: Бајденов став о нуклеарном разоружању обмана

Рат у Украјини – 971. дан. Најмање 16 особа рањено је у руским нападима на градове Харков и Кијев, као и насеља у Сумској и Дњепропетровској области. Украјинска војска тврди да је оборила десетак дронова изнад престонице. Док трају борбе, шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров сматра обманом став америчког председника Џозефа Бајдена о спремности Вашингтона за преговоре са Москвом око смањења нуклеарног наоружања.

Експлозије у Кијеву и Харкову; Лавров: Бајденов став о нуклеарном разоружању обмана Експлозије у Кијеву и Харкову; Лавров: Бајденов став о нуклеарном разоружању обмана

Одбрамбене снаге су погодиле војни аеродром "Липецк 2" и фабрику за артиљеријску муницију и високоексплозивне бомбе "Свердлов" у Нижњеновгородској области Руске Федерације, саопштио је Генералштаб Војске Украјине. 

Руска војска уништила је радионице за производњу украјинских дронова, њихова места за обуку и лансирање у Сумској и Харковској области, потврдило је Министарство одбране у Москви.

Новац добијен као камата од замрзнуте имовине Руске Федерације биће искоришћен за куповину војне опреме и наоружања за Украјину, између осталог за 12 хаубица "Цезар", ракете "астер", вођене бомбе ААСМ, најавио је фанцуски министар одбране Себастијен Лекорну.

Експерти Међународног монетарног фонда у најновијем меморандуму процењују да ће рат трајати у најбољем случају до краја 2025. године.

Уверени су да ће Украјина моћи да одржи основни економски раст.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи