Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Москва: ПВО оборила 16 дронова изнад Русије; ММФ одобрио нову траншу помоћи Украјини

Рат у Украјини – 968. дан. Русија и Украјина су размениле по 95 ратних заробљеника уз посредство УАЕ. Москва је известила да су ПВО системи оборили 16 украјинских дронова изнад руских пограничних територија. ММФ је одобрио нову траншу помоћи Кијеву у вредности од 1,1 милијарду долара.

Москва: ПВО оборила 16 дронова изнад Русије; ММФ одобрио нову траншу помоћи Украјини Москва: ПВО оборила 16 дронова изнад Русије; ММФ одобрио нову траншу помоћи Украјини

Борбе у Украјини највише се воде у пограничним областима, а са обе стране су учестали напади беспилотним летелицама.

Руско министарство одбране саопштило је да су Русија и Украјина размениле по 95 ратних заробљеника као исход договора који је постигнут захваљујући Уједињеним Арапским Емиратима, који су били медијатор. Емирати су потврдили да је дошло до договора, а Кијев се није оглашавао.

Председник САД Џозеф Бајден рекао је током посете Берлину да нема консензуса о испоруци оружја дугог домета Украјини, које украјински председник Володимир Зеленски захтева од Запада месецима.

Руски председник Владимир Путин поручио је током обраћања да Русија неће дозволити да Украјина набави нуклеарно оружје. Коментаришући могуће мировне разговоре у Саудијској Арабији, Путин је рекао да би Украјина требало да укине забрану на разговоре са Русијом, као и да је Москва спремна на дијалог, али на основу онога што је већ договорено.

У блиској будућности, Украјину ће посетити тим из Беле куће, који ће пренети реакцију Сједињених Држава на "план победе", изјавио је председник Украјине Володимир Зеленски у разговору са украјинским новинарима.

субота, 19. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи