Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: Напади Русије на више региона, погинуло пет особа; Москва: Удар дроном на Белгородску област, страдао цивил

Рат у Украјини – 965. дан. Током ноћи је украјинска војска оборила 12 дронова, саопштава Кијев. У области Херсона су погинуле четири особе, док је услед руског напада балистичким ракетама на Николајевску област погинула једна жена, објављују званичници Украјине. У Русији, Белгородској области, регионални губернатор је известио да је један цивил погинуо у нападу украјинским "шахедом".

Кијев: Напади Русије на више региона, погинуло пет особа; Москва: Удар дроном на Белгородску област, страдао цивил Кијев: Напади Русије на више региона, погинуло пет особа; Москва: Удар дроном на Белгородску област, страдао цивил

У Торецку није остало целих кућа и склоништа и, нажалост, то омогућава руским освајачима да заузму нове делове града, објављује Кијев.

Према извештају Генералштаба Војске Украјине, најжећи правци су Лимански, Кураховски, а у обраћању председника Украјине је наведен и Покровски правац.

Володимир Зеленски је саопштио да је Украјина већ набавила и испоручила милион дронова на фронт.

Кијевске снаге одбијају руске покушаје да пробију украјинске линије у области Курска пети дан заредом, изјавио је председник Володимир Зеленски.

Од упада украјинских снага у руску Курску област, евакуисано је више од 112.000 људи, али је око 40.000 становника одбило евакуацију, тврди Москва.

Руска Федерација ће моћи да нападне територију земаља чланица НАТО-а у наредних шест година, изјавио је шеф немачке обавештајне службе.

Са друге стране, портпарол Кремља Дмитриј Песков каже да Русија никада није кренула ка НАТО-у.

Берлин је уверен да ће Украјина добити обећани кредит од својих партнера, упркос ставу Мађарске, изјавио је заменик портпарола савезне владе.

Мађарска је саопштила да није против добровољних прилога земаља ЕУ Европском мировном фонду за пружање војне помоћи Украјини, али да неће учествовати у прикупљању средстава.

уторак, 15. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи