Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Украјинска новинарка умрла у затвору у Москви, не зна се узрок смрти; Русија: Две особе погинуле у гранатирању ДНР

Рат у Украјини – 963. дан. Украјинска новинарка Викторија Рошчина (27), која је нестала у августу прошле године у делу Украјине под контролом руских снага, преминула је у руском затвору. О томе је њеног оца обавестило Министарства одбране у Москви. Руске власти нису објавиле узрок смрти новинарке. Две особе су погинуле у украјинском гранатирању самопроглашене ДНР, саопштавају руске локалне власти. Кијев саопштава да су два цивила погинула у Доњецкој области у нападима московских трупа.

Украјинска новинарка умрла у затвору у Москви, не зна се узрок смрти; Русија: Две особе погинуле у гранатирању ДНР Украјинска новинарка умрла у затвору у Москви, не зна се узрок смрти; Русија: Две особе погинуле у гранатирању ДНР

Међусобни напади дроновима се настављају. Украјина тврди да је за 24 сата оборила 24 од 28 руских беспилотних летелица, док Русија тврди да је уништила 47 украјинских дронова изнад више руских области.

Украјинска војска, такође, евакуисала је шест породица са 12 деце из Сумске области, где се воде тешке борбе.

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков, истовремено, изјавио је да рад земаља које поседују нуклеарно оружје – Русије, Кине, Британије, САД и Француске, у формату "нуклеарне петорке" никада није престао, а руско Министарство спољних послова навело је да БРИКС никада није био и неће бити војни савез.

Лист Политико, у међувремену, јавио да ће се министри одбране НАТО-а састати следеће недеље да би почели, после 25 година, да преиспитују своју политику према Русији, с обзиром на да су односи Алијансе и Москве "достигли дно" након избијања рата у Украјини. 

Кремљ је, међутим, прокоментарисао изјаву Камале Харис која је руског председника Владимира Путина описала као "диктатора убицу", истакавши да таква тврдња разоткрива на какав начин политичари у Вашингтону покушавају да наметну своје ставове свету.

За то време, Пољска привремено забрањује избеглицама да траже азил у тој земљи након што пређу белоруску границу јер, тврди, Русија и њени савезници користе мигранте да би водили "хибридни рат" против земаља чланица ЕУ.

недеља, 13. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи