Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: У Одеској области погинуле три особе; Букурешт: Дронови уочени у румунском ваздушном простору како се крећу ка Украјини

Рат у Украјини – 947. дан. У нападу руских дронова на Одеску област погинуле три особе, а 11 повређено, саопштава регионална управа Одесе. Амерички државни секретар Ентони Блинкен оценио је да су неодговорне тврдње руског председника Владимира Путина да би Русија могла да размисли о употреби нуклеарног оружја ако дође до масовног напада. Са друге стране, потпредседник Владе Русије Александар Новак рекао је да његова земља припрема листу сировина забрањених за извоз у "непријатељске" земље.

Кијев: У Одеској области погинуле три особе; Букурешт: Дронови уочени у румунском ваздушном простору како се крећу ка Украјини Кијев: У Одеској области погинуле три особе; Букурешт: Дронови уочени у румунском ваздушном простору како се крећу ка Украјини

Најмање три особе су страдале, а пет их је повређено у руским нападима на Доњецку област, саопштиле су украјинске регионалне власти.

Са друге стране, Русија је саопштила да је преузела контролом над градом Украјинск у тој области.

Амерички председник Џозеф Бајден је, у међувремену, у Њујорку најавио је да ће САД послати нови пакет помоћи Украјини, у вредности од осам милијарди долара, али увести и нове санкције Русије.

Реагујући на наставак америчке подршке, украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да ће помоћ бити искоришћена на "најефикаснији начин" у заједничком циљу – победе над Русијом.

Из Кремља је, истовремено, саопштено да тврдње Москве о могућој употреби нуклеарног оружја представљају упозорење Западу, док је амерички државни секретар Ентони Блинкен оценио да су неодговорне.

Руски председник Владимир Путин је, такође, рекао да је Русија остаје међу водећим учесницима на светском енергетском тржишту, упркос значајним потешкоћама.

За то време, потпредседник руске Владе Александар Новак рекао је да се припрема листа сировина забрањених за извоз у "непријатељске" земље.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи