Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски: Искористићемо помоћ САД за победу; Кремљ: Нуклeарном доктрином шаљемо упозорење Западу

Рат у Украјини – 946. дан. Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да ће Украјина америчку помоћ од осам милијарди долара искористити на најефикаснији начин како би остварили заједнички циљ – победу. Са друге стране, Кремљ је изјавио да руска обновљена нуклеарна доктрина шаље упозорење Западу у случају масовног напада на Русију.

Зеленски: Искористићемо помоћ САД за победу; Кремљ: Нуклeарном доктрином шаљемо упозорење Западу Зеленски: Искористићемо помоћ САД за победу; Кремљ: Нуклeарном доктрином шаљемо упозорење Западу

Украјинска војска саопштила је нове одлуке у вези са мобилизацијом, тако да ће сви грађани старости од 18 до 60 година моћи да се добровољно пријаве за учешће у борбама против руских снага.

Председник Украјине Володимир Зеленски упозорио је да руски председник Владимир Путин тражи начине да "сломи украјински дух" и да планира да нападне нуклеарне електране у Украјини и целу енергетску мрежу.

Са друге стране, Владимир Путин је поручио да би Русија могла да размотри употребу нуклеарног оружја када добије поуздане податке о масовном лансирању оружја за ваздушно-космичке нападе, укључујући ракете и дронове и њиховом преласку државне границе Руске Федерације.

Русија задржава право да употреби нуклеарно оружје приликом агресије на њу, између осталог и ако непријатељ буде користио конвенционално оружје, ако то буде представљало претњу виталним интересима државе, рекао је Путин.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи