Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев и Москва разменили по 103 војника из заробљеништва; Трамп: Не треба нам рат с Русијом

Рат у Украјини – 934. дан. Украјина и Русија су размениле по 103 своја војника из заробљеништва. Републикански председнички кандидат Доналд Трамп рекао је у Лас Вегасу, у Невади, да Сједињеним Државама није потребан војни сукоб са Русијом.

Кијев и Москва разменили по 103 војника из заробљеништва; Трамп: Не треба нам рат с Русијом Кијев и Москва разменили по 103 војника из заробљеништва; Трамп: Не треба нам рат с Русијом

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да су неуспешни контранапади Русије у Курској области, али да је зато ситуација око Покровска изузетно тешка и да ту руске снаге напредују.

Запад ће се директно сукобити с Русијом, ако Кијеву дозволи коришћење западних ракета дугог домета за нападе на руску територију, упозорава председник Русије Владимир Путин. Такав потез би, каже, променио природу самог сукоба.

Кијев већ месецима тражи од западних савезника одобрење за коришћење америчких пројектила АТАКАМС и британских "сторм шедоу".

Портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби рекао је новинарима да нема промене ставу Беле куће када је реч о томе да се Кијеву одобри коришћење ракета дугог домета на територији Русије.

Русија је укинула акредитације за шест запослених у британском дипломатском представништву у Москви, оптужујући их за шпијунажу. Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова каже да је британска амбасада одавно прешла границе одређене Бечким конвенцијама. Британија поручује да су руске оптужбе против њених дипломата неосноване.

субота, 14. септембар 2024.
14° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи