Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Алаудинов: Заустављени нови пробоји Украјинаца; Сирски: Курска област била је најслабија тачка руске одбране

Рат у Украјини – 929. дан. Командант специјалних снага "Ахмат" Апти Алаудинов саопштава да је у Курској области заустављен покушај украјинских оружаних снага да пробију две области. Украјина је за напад изабрала Курску област јер се испоставила као најслабија тачка у одбрани руске војске, рекао је главнокомандујући Оружаних снага Украјине Олександар Сирски. Украјинске ваздухопловне снаге саопштавају да су одбиле напад на Кијев – оборено је шест од осам дронова и две од три ракете.

Алаудинов: Заустављени нови пробоји Украјинаца; Сирски: Курска област била је најслабија тачка руске одбране Алаудинов: Заустављени нови пробоји Украјинаца; Сирски: Курска област била је најслабија тачка руске одбране

Оружане снаге Русије почеле су да користе ФПВ беспилотне летелице у Курску и четири друга правца. Дрон ради на нестандардним фреквенцијама, доставља муницију и храну.

Настављају ударе на украјинске војне аеродроме, складишта дронова и ракета у Сумској, Харковској и Курској области. Преузеле су контролу над Калиновом и Новогродовком у Доњецкој области.

Летонија и Румунија тврде да су руски дронови нарушили њихов ваздушни простор.

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да наставља рад на мировној мисији за спречавање ескалације сукоба у Украјини и најављује нове иницијативе овог месеца.

Саветник индијског премијера за националну безбедност Аџит Довал, који је у тој земљи назван "индијски Џејмс Бонд", допутоваће у Русију, где ће разговарати о решењу сукоба у Украјини.

Кандидат за председника Сједињених Америчких Држава из Републиканске партије Доналд Трамп каже да добро познаје руског лидера Владимира Путина, а да га је његова изјава о подршци демократског кандидата Камале Харис "веома увредила".

Португалија је испоручила Украјини шест противпожарних хеликоптера Ка-32 руске производње. 

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару