Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Трамп: Путин је шахиста, веома ме увредио што је подржао Камалу; Орбан: Моја мировна мисија још није завршена

Рат у Украјини – 928. дан. Кандидат за председника Сједињених Америчких Држава из Републиканске партије Доналд Трамп каже да добро познаје руског лидера Владимира Путина, а да га је његова изјава о подршци демократског кандидата Камале Харис "веома увредила". Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да наставља рад на мировној мисији за спречавање ескалације сукоба у Украјини и најављује нове иницијативе овог месеца.

Трамп: Путин је шахиста, веома ме увредио што је подржао Камалу; Орбан: Моја мировна мисија још није завршена Трамп: Путин је шахиста, веома ме увредио што је подржао Камалу; Орбан: Моја мировна мисија још није завршена

Руске снаге преузеле су контролу над насељем Калиново у Доњецку на истоку Украјине и неколико места у Донбасу, саопштило је Министарство одбране Русије. 

Украјинска војска је, са друге стране, почела да у нападима дроновима користи растопљену мешавину алуминијумског праха и оксида гвожђаи метал, названу "термит", која достиже температуру од 2,2 хиљаде степени Целзијуса.

Реч је о технологији коју је створила Немачка крајем 19. века, а Немци су је активно користили у Првом и Другом светском рату, преноси Си-Ен-Ен.

Председник Володимир Зеленски изјавио је да ће због кашњења западних савезника у испоруци војне помоћи, Украјина почети да производи сопствено оружје под земљом.

Вашингтон је издвојио нови пакет војне помоћи за Украјину у вредности од 250 милиона долара.

Шефови ЦИА-е и МИ6 оцењују да Русија води "непромишљену саботажну кампању" широм Европе, те да је светски поредак под најозбиљнијом претњом од Хладног рата.

Реаговала је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова и упоредила Запад са незаситим чудовиштем које прождире све што му се нађе на путу.

недеља, 08. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару