Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: Оборено 89 руских дронова, један од највећих напада до сад; Кремљ одбио да коментарише могућу размену Гершковича

Рат у Украјини – 889. дан. Руске снаге извеле су синоћ нападе дроновима, ракетама и вођеним ваздушним бомбама у низу региона, саопштила је украјинска војска. Додатни ПВО системи стићи ће у Украјину у августу, септембру и октобру, најавио је председник Володимир Зеленски. Портпарол Кремља Дмитриј Песков одбио je да коментарише потенцијалну размену затвореника са Западом, која би могла да укључује новинара "Волстрит џoрнала" Евана Гершковича.

Кијев: Оборено 89 руских дронова, један од највећих напада до сад; Кремљ одбио да коментарише могућу размену Гершковича Кијев: Оборено 89 руских дронова, један од највећих напада до сад; Кремљ одбио да коментарише могућу размену Гершковича

Команда Ваздухопловства Оружаних снага Украјине известила је синоћ о руском нападу беспилотним летелицама "шахедима" у низу региона, ракети у Миколајевској области и лансирању вођених ваздушних бомби у Доњецкој области.

Узбуна је проглашена у областима Чернигов, Суми, Харков, Доњецк, Запорожје, Дњепропетровск, Полтава, Кијев, Черкаси, Кировоград, Николајев и Херсон.

Председник Украјине Володимир Зеленски посетио је Волин, где је обишао радове на изградњи утврђења на граници с Белорусијом.

Зеленски је најавио да ће додатни ПВО системи стићи у Украјини у августу, септембру и октобру.

Његов шеф кабинета Михаил Подољак истиче да Кијев спреман за мировне преговоре, али искључиво на основу међународног права и да је потребно Русију натерати да започне "праве преговоре".

"Да је Кијев послушао Москву и одустао од америчких обећања о 'блицкригу', сада би Украјина била цела, само без Крима и са вечном хуманитарном помоћи", поручује представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Украјинско Министарство спољних послова саопштава да је Кијев спреман да учествује у консултацијама са Европском комисијом у вези са ситуацијом око транзита нафте "Лукоила" у случају да се користи одговарајући механизам.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков одбио je да коментарише потенцијалну размену затвореника са Западом, која би могла да укључује новинара Волстрит џoрнала Евана Гершковича.

Раније су неки Телеграм канали јавили да је неколико осуђеника, укључујући и оне осуђене за издају, наводно нестало из колонија и притворских центара у којима су служили казну, преносе РИА Новости.

среда, 31. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару