Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски разговарао са катарским емиром о окончању рата; Француска улаже 650 милиона евра у развој Украјине

Рат у Украјини – 833. дан. Украјински председник Володимир Зеленски и катарски емир Тамим бин Хамад Ал Тани разговарали су о начинима за окончање рата у Украјини и напорима да канали комуникације остану отворени. Украјински председник Володимир Зеленски и катарски емир Тамим бин Хамад Ал Тани разговарали су о начинима за окончање рата у Украјини и напорима да канали комуникације остану отворени. Француска улаже 650 милиона евра у развој Украјине.

Зеленски разговарао са катарским емиром о окончању рата; Француска улаже 650 милиона евра у развој Украјине Зеленски разговарао са катарским емиром о окончању рата; Француска улаже 650 милиона евра у развој Украјине

Широм Украјине настављају се борбе, а најжешћи окршаји током претходног дана вођени су у подручју Дњепропетровске, Сумске, Херсонске и Харковске области.

Украјинске снаге тврде да су у последња 24 сата гађале трајектни прелаз код Крима и нафтовод у Краснодарској области.

Москва истиче да је на територију Белгородске области испаљено више од 100 граната за два дана.

Председник Сједињених Држава Џозеф Бајден представио је идеју послератног периода, који би подразумевао гаранције да руске трупе никада неће окупирати Украјину.

Навео је да то не значи пријем Кијева у НАТО. 

Амерички председник је потврдио учешће и на самиту Групе седам најразвијенијих земаља света (Г7) у Италији, где ће са другим лидерима разматрати додељивање замрзнутих руских средстава Украјини. 

Андриј Јермак, шеф кабинета украјинског председника, дозволу западних сила да војска употреби њихово оружје за нападе на територију Русије види као важну за слабљење непријатеља.

Са друге стране, руски министар спољних послова Сергеј Лавров верује да су француски војни инструктори, чије је потенцијално слање у Украјину раније најавио Емануел Макрон, већ на територији те државе. Због тога, како каже, они су легитимна мета.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије