Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: Западно оружје ће ослабити Русе; Москва: Најмање 100 граната испаљено на Белгородску област

Рат у Украјини – 832. дан. Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да свет треба да буде такав да Русија не може да окупира Украјину, али да то не значи чланство Кијева у НАТО-у. Москва наводи да је више од 100 граната испаљено на Белгородску област у последња 24 сата, док су украјинске снаге потврдиле да су гађале трајектни прелаз на Криму и нафтовод у Краснодорском региону. Шеф кабинета Володомира Зеленског истиче да ће коришћење западног оружја "ослабити непријатеља".

Кијев: Западно оружје ће ослабити Русе; Москва: Најмање 100 граната испаљено на Белгородску област Кијев: Западно оружје ће ослабити Русе; Москва: Најмање 100 граната испаљено на Белгородску област

Настављају се борбе широм Украјине. Кијев и Москва извештавају о дејствима у Харковској области где се воде најжешће борбе.

Москва саопштава да су украјинске трупе гранатирале Доњецку област, при чему је једна жена погинула, а три су повређене.

Са друге стране, украјинска војска је објавила да је током ваздушног извиђања открила локацију руске мобилне радарске станице и уништиле је.

Директор Међународне агенције за атомску енергију Рафаел Гроси изјавио је да није безбедно поново покретати нуклеарку Запорожје све док око ње бесни рат.

Украјина ће са партнерима радити на проширењу дозвола за употребу западног наоружања на територији Руске Федерације, рекао је шеф дипломатије Украјине Дмитро Кулеба.

Швајцарски парламент није одобрио помоћ Украјини у износу од пет милијарди евра, уз образложење да се тим издвајањем крши план ограниченог задуживања те земље.

Начелник генералштаба норвешке војске упозорио је да НАТО има рок од две-три године да се припреми за одбрану од Русије.

Пољски министар унутрашњих послова Томаш Симонијак рекао је да је у последњих шест месеци ухапшено 18 особа због наводног планирања непријатељских активности и саботажа у име Русије и Белорусије.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије