Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Шојгу: Кијев изгубио готово пола милиона војника; командант Националне гарде Украјине: Руси нам спремају "непријатна изненађења"

Рат у Украјини – 790. дан. Кијев тврди да 20–25.000 руских војника покушава да упадне у град Часов Јар. Руски ваздушни напад погодио је телевизијски торањ висок 240 метара у Харкову, што је изазвало прекиде у сигналу. Земље ЕУ саопштиле су да разматрају начине испоруке више ПВО система Украјини, али нису обећали да ће испоручити "патриот". Владимир Путин поновио је став Русије у корист мировног решења у Украјини, изјавио је портпарол председника Дмитриј Песков.

Шојгу: Кијев изгубио готово пола милиона војника; командант Националне гарде Украјине: Руси нам спремају "непријатна изненађења" Шојгу: Кијев изгубио готово пола милиона војника; командант Националне гарде Украјине: Руси нам спремају "непријатна изненађења"

Украјина ће од средине маја до почетка јуна бити у тешкој ситуацији, али без катастрофалних последица, саопштио је шеф украјинске војнообавештајне службе Кирило Буданов за Би-Би-Си Украјина.

Најснажније копнене борбе воде се око села Новомихајловка код Доњецка. Москва саопштава да су снаге преузеле контролу над селом. Украјински генералштаб пак тврди да одбијају руске покушаје напретка према том селу.

Руски ваздушни напад на други по величини град у Украјини Харков, погодио је инфраструктуру за ТВ емитовање – телевизијски торањ висок 240 метара, што је изазвало прекиде у сигналу.

Министри спољних послова земаља чланица Европске уније саопштили су да разматрају начине да испоруче више ПВО система Украјини, али нису конкретно обећали да ће испоручити системе ''патриот'', који су највећа жеља Кијева.

Кијев тврди да 20–25.000 руских војника покушава да упадне у град Часов Јар на истоку Украјине као и у околна села, саопштила је украјинска војска.

Руски председник Владимир Путин поновио је став Русије у корист мировног решења у Украјини, изјавио је портпарол председника Дмитриј Песков.

субота, 22. јун 2024.
33° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?