Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски: Потребни су нам водећи светски системи ПВО; Кремљ ће узвратити ако ЕУ руском имовином наоружа Кијев

Рат у Украјини – 757. дан. После масовног руског ракетног напада на Кијев, Володимир Зеленски је рекао да су Украјини потребни водећи светски системи противваздушне одбране. Кремљ је упозорио да ће узвратити мерама, ако Европска унија искористи профит од руске имовине да наоружа Украјину. У Белгородској области је приведен Рус који је по инструкцијама Руског добровољачког корпуса припремао саботаже и терористичке акције против војске.

Зеленски: Потребни су нам водећи светски системи ПВО; Кремљ ће узвратити ако ЕУ руском имовином наоружа Кијев Зеленски: Потребни су нам водећи светски системи ПВО; Кремљ ће узвратити ако ЕУ руском имовином наоружа Кијев

Ракетни напади на обе стране – локалне власти Харкова тврде да је руска ракета убила пет особа у индустријској зони града на северу земље као и да је још толико несталих. Украјински пројектил усмртио је, према руским властима, две особе у Белгородској области.

У тој руској области на граници са Украјином елиминисана је група диверзаната, саопштило је Министарство одбране Русије. Одатле је евакуисано око 9.000 деце због свакодневних удара украјинске војске.

Европска комисија је уплатила 4,5 милијарди евра подршке у оквиру новог фонда ЕУ за Украјину од намењених 50 милијарди евра.

Председница ЕК Урсула фон дер Лајен каже да је уплата, у виду финансирања за премошћавање, кључна за помоћ Украјини како би одржала функционисање државе у тешком тренутку. 

Холандска министарка одбране Кајса Олонгрен рекла је у Кијеву да ће та држава обезбедити Украјини 350 милиона евра за муницију за борбене авионе Ф-16 и напредне извиђачке беспилотне летелице.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво