Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Москва: Село Козинка очишћено од диверзаната; ЕК уплатила Украјини 4,5 милијарди евра помоћи

Рат у Украјини – 756. дан. Европска комисија је уплатила Кијеву 4,5 милијарди евра подршке у оквиру новог фонда ЕУ за Украјину. Погинуло је пет особа у руском нападу на Харков, а две особе су страдале при гранатирању Херсона, саопштио је Кијев. Са друге стране, Москва извештава да је у украјинском удару на Белгород убијене две особе. Такође, Русија тврди да је уништен четврти тенк украјинске војске "абрамс".

Москва: Село Козинка очишћено од диверзаната; ЕК уплатила Украјини 4,5 милијарди евра помоћи Москва: Село Козинка очишћено од диверзаната; ЕК уплатила Украјини 4,5 милијарди евра помоћи

Председник Украјине Володимир Зеленски оптужује Русију да сваког дана и ноћи води терористички рат против украјинског народа, против обичних градова и села, користећи дронове, ракете и навођене бомбе.

Истиче да су само од почетка марта руске трупе употребиле 130 пројектила различитих типова, више од 320 "шахеда" и скоро 900 вођених ваздушних бомби. Каже и да је Украјина доказала да може ефикасно да обори све ракете и беспилотне летелице.

За то време Владимир Путин се бави издајницима Русије. Затражио је од Федералне службе безбедности да пронађе издајнике који су нападали положаје на територији Русије и да буду кажњени кад-тад, ма где били.

Спољна обавештајна служба Русије има информације и да Француска већ припрема војни контингент за слање у Украјину, који ће у почетној фази бројати око 2.000 људи.

Међутим, Француска то демантује и саопштава да су то дезинформације и чин руске неодговорности.

Италијанска премијерка Ђорђа Мелони је против слања НАТО трупа у Украјину. Упозорава да би то довело до ескалације сукоба и да се мора избећи по сваку цену.

Украјина се суочава са мањком муниције, али се нада да ће имати довољно да одбије руске трупе на бојном пољу дo априла, указује премијер Денис Шмигаљ.

Док Вашинтон убеђује савезнике да ће наставити да подржава Кијев, Немачка најављује нових 500 милиона евра помоћи Украјини.

Русија планира да ракетним системима брани нафтна и гасна постројења.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво