Читај ми!

Рат у Украјини

Зеленски: Кључ рата у способности наше војске да обори руске авионе; Песков: Путин спреман на преговоре о постизању циљева специјалне операције

Рат у Украјини – 668. дан. Противваздухопловна одбрана Русије пресрела је шест ракета система "хајмарс" и "ураган" и оборила 36 украјинских дронова, саопштило је Mинистарство одбране те државе. Украјинска војска је саопштила да је током дана одбила више од 57 напада руских трупа, од чега 15 јуриша у Дњепропетровској области. Председник Украјине Володомир Зеленски сматра да је кључ за окончање рата у способности украјинске војске да обори руске авионе. Димитриј Песков, портпарол руског председника Владимира Путина, тврди да је председник Русије спреман на преговоре о Украјини, али "само у контексту постизања циљева специјалне операције". Бившој руској новинарки Јекатерини Дунцовој одбијена је кандидатура на председничким изборима следећег марта због наводних грешака у њеној пријави.

Зеленски: Кључ рата у способности наше војске да обори руске авионе; Песков: Путин спреман на преговоре о постизању циљева специјалне операције Зеленски: Кључ рата у способности наше војске да обори руске авионе; Песков: Путин спреман на преговоре о постизању циљева специјалне операције

Командант украјинског ратног ваздухопловства Микола Олешчук саопштио је да је Украјина оборила три руска суперсонична бомбардера Су-34 на јужном фронту.

Председник САД Џозеф Бајден потписао је извршну наредбу о проширењу могућности САД да санкционишу финансијске институције које се налазе ван Русије, а које олакшавају трансакције које укључују руску војноиндустријску базу, изјавио је амерички државни секретар Ентони Блинкен.

С друге стране, Москва не прихвата незакониту заплену руске имовине и сматра је изузетно штетном по глобални финансијски систем, рекао је новинарима портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Пољски министар спољних послова Радослав Сикорски посетио је Кијев како би Украјини представио пакет помоћи, у склопу своје прве посете иностранству након формирања нове Владе, рекао је портпарол пољског министарства.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг уверен је да ће Украјина заувек напустити руску сферу утицаја и постати чланица ЕУ и НАТО-а. Уверен је да, упркос великим војним напорима, Русија неће успети да оствари своје циљеве у Украјини.

Русија и Украјина су први пут размениле пакете и писма за ратне затворенике, послате од њихових породица, саопштила је руска комесарка за људска права Татјана Москалкова.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару