Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Украјина: Оборили смо три руска бомбардера Су-34; Кремљ: Незаконита заплена руске имовине имаће последице

Рат у Украјини – 667. дан. Генералштаб Оружаних снага Русије саопштава да украјинска војска непрестано трпи пораз и да је за пола године погинуло 160.000 војника. Са друге стране, Украјина тврди да је оборила три руска суперсонична бомбардера Су-34 на јужном фронту. Председник САД Џозеф Бајден потписао је наредбу о проширењу антируских санкција.

Украјина: Оборили смо три руска бомбардера Су-34; Кремљ: Незаконита заплена руске имовине имаће последице Украјина: Оборили смо три руска бомбардера Су-34; Кремљ: Незаконита заплена руске имовине имаће последице

Три особе су погинуле, док их је најмање петоро рањено у руском ваздушном нападу на два рудника угља у источном украјинском граду Торецку, у области Доњецка, саопштио је Кијев.

Руска војска је напала Никопољску област с девет дронова камиказа и артиљеријским гранатама. Погинуле су две особе.

Генералштаб Оружаних снага Русије саопштава да њихове трупе ефикасно проширују контролне зоне на свим правцима специјалне војне операције и да украјинска војска непрестано трпи пораз.

У последњих шест месеци је, наводе, погинуло око 160.000 украјинских војника и уништено више од 3.000 борбених возила, 121 авион и 23 хеликоптера.

Председник Украјине Володимир Зеленски рекао је да има назнаке да се војно планирање и активности Русије успоравају и да је то забележено у извештају војнообавештајне управе ХУР-а.

"Наставићемо да подржавамо њихово успоравање", поручио је Зеленски.

Мађарски премијер Виктор Орбан оценио је да је издвајање 50 милијарди евра Украјини из буџета ЕУ током пет година "лоша одлука". Истакао је да новац Кијеву не сме да долази из буџета ЕУ.

Западни кредитори продужили су Украјини суспензију дуга до марта 2027. године.

Ако Европска унија крене да користи профит остварен од замрзнутих средстава Русије у ЕУ и преда их Украјини, Русија ће одговорити на пропорционалан начин, изјавио је руски министар финансија Антон Силуанов.

"Ми и овде имамо довољно њихових средстава замрзнутих на рачунима", поручио је руски министар.

Украјински посланици изгласали су легализацију употребе канабиса у медицинске сврхе. До легализације је дошло након што су бројни активисти позвали на легализацију канабиса због лечења милиона људи, укључујући и војнике рањене у рату са Русијом.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару