Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Шојгу: Војни ресурси Украјине скоро исцрпљени; Шведска најавила нову помоћ Украјини

Рат у Украјини – 538. дан. Украјински званичници саопштавају да су руске снаге извеле талас напада на Лавовску и Волинску област. Регионалне власти навеле су да су три особе погинуле у ракетирању града Луцка. Шведска најављује нову војну помоћ Украјини у вредности од 314 милиона долара. С друге стране, председник Русије Владимир Путин оценио је да западне земље покушавају да додатно распламсају сукоб у Украјини, док је министар одбране Сергеј Шојгу изјавио да руско оружје показује своју ефикасност на фронту.

Украјинска војска саопштила је да су њене снаге током прошле недеље успеле да поврате око три километра територије око града Бахмута на истоку земље, као и да су руске трупе током протеклог дана покушавале да поврате изгубљене положаје у Доњецкој области.

Вашингтон је, истовремено, саопштио да шаље Кијеву нови пакет војне помоћи у вредности од 200 милиона долара, који укључује муницију за ПВО, артиљеријске метке, противоклопне системе, као и опрему за чишћење мина.

С друге стране, руски министар одбране Сергеј Шојгу навео је да њихово оружје показује своју ефикасност на ратишту, истичући да се западно оружје показало "далеко од савршеног" на фронту.

Курс долара на Московској берзи је, истовремено, премашио 100 рубаља, први пут од 23. марта прошле године, пренеле су руске агенције.

Економски саветник руског председника Максим Орешкин поручио је да им је потребна јака рубља, као и да за њен тренутни пад крива "лабава" монетарна политика.

За то време, Банка Русије одржала је данас најављену ванредну седницу Одбора директора о референтној каматној стопи, на којој је повећана на 12 одсто.

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије