Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Москва: Кијев покушао да нападне Кримски мост ракетама С-200; Руски ратни бродови кренули у Северни океан

Рат у Украјини – 535. дан. Снажне експлозије на Криму, заустављен саобраћај преко Кримског моста, Руси тврде да је Кијев покушао да нападне Кримски мост са ракетама С-200. Сергеј Шојгу обишао је Северну флоту, а група руских ратних бродова кренула је у Северни океан. Руске снаге заузеле су четири упоришта Оружаних снага Украјине у правцу Купјанска, саопштило је руско министарство одбране. Тврди и да је рано јутрос осујећен покушај Украјине да нападне Крим. Кијев демантује и каже да Москва безуспешно покушава да напредује у правцу Бахмута и Купјанска. Наводи да су Орехово и Криви Рог рано јутрос били под ударом руских снага.

Кијев је оптужио Москву за нападе широм Украјине, током којих су, како кажу, погођени стамбени објекти и цивилна инфраструктура. Поручују да ће узвратити, те да руску престоницу очекују нови напади. Од западних партнера Кијев тражи ракете дугог домета јер су, како кажу, оне кључне за успех Украјине.

Руско министарство одбране пак саопштило је да су његове снаге у региону Запорожје, погодиле локацију на којој су били смештени "страни плаћеници", те да су уништена два украјинска дрона код Курска.

Из Москве поручују да санкције Запада стварају нестабилност на светском тржишту хране.

Председник Украјине Володимир Зеленски отпустио је шефове украјинских регионалних војних центара за регрутацију - због сумње на корупцију. 

Сједињене Америчке Државе прошириле су листу санкционисаних Руса - на мети санкција су се нашли људи који су били чланови надзорног одбора Алфа групе.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара