Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Медведев: Рат би могао да траје деценијама; Руте: Холандија "озбиљно" разматра слање ловаца Ф-16

Рат у Украјини – 457. дан. Украјински званичници саопштавају да су руске снаге извршиле ракетни напад на престоницу Кијев и Дњепар. Специјални кинески изасланик почео консултације о Украјини са Лавровом. Немачки канцелар Олаф Шолц најавио је да планира да у "догледно време" разговара са руским председником Владимиром Путином, док Кремљ одговара да Берлин такав састанак није иницирао. Руски званичници такође тврде да су украјинске снаге дроном и ракетом погодиле два региона на југу Русије.

Руска паравојна формација "Вагнер" почела је са повлачењем својих снага из украјинског града Бахмута и своје позиције препушта руској војсци, рекао је Јевгениј Пригожин, оснивач те групе. Те наводе је потврдио и Кијев.

Европска унија очекује од Кине да буде конструктивна у успостављању мира у Украјини.

"ЕУ очекује од Кине, као сталне чланице Савета безбедности УН, да буде конструктивна и да подсети на неопходност поштовања принципа суверенитета, независности и територијалног интегритета, да је обавезно безусловно повлачење свих снага и војне опреме са целе територије Украјине у оквиру њених међународно признатих граница", наводи се у саопштењу ЕУ.

Сједињене Америчке Државе планирају да обезбеде нову војну помоћ за Украјину у вредности до 300 милиона долара, која ће се састојати углавном од муниције, пренео је Ројтерс, позивајући се на два званична извора.

Очекује се да пакет садржи више вођених ракета за вишеструко лансирање за ХИМАРС лансере и муницију за одбрану Украјине од Русије.

Опрема би била финансирана коришћењем председничког овлашћења за повлачење средстава, у којем председник може да одобри пренос средстава и услуга без одобрења Kонгреса као реакцију на неки хитан случај.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво