Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Лукашенко: Почео трансфер руског тактичког нуклеарног оружја; ЕУ позива Пекинг да се ангажује на проналажењу мира

Рат у Украјини – 456. дан. Група "Вагнер" почела са повлачењем из Бахмута. Русија је наставила са планом за распоређивање тактичког нуклеарног оружја у Белорусији. Председник Белорусије Александар Лукашенко тврди да је премештање тог наоружања већ почело.

На истоку и југу Украјине не престају борбе. Украјина је извела неуспешан напад на извиђачки брод Црноморске флоте, тврди Руско министарство одбране.

Вашингтон испитује извештаје да је Украјина користила америчка возила унутар Русије, рекао је портпарол Беле куће Џон Кирби, након што су се појавили извештаји да је у нападу на Белгородску област коришћено америчко оружје. 

Према његовим речима, Кијеву је јасно указано да САД не подржавају коришћење америчке војне опреме за такве намене.

Испоруке борбених авиона Ф16 Украјини биће сигнал да ће Русија бити губитник, а што пре та одлука буде спроведена то боље, изјавио је украјински председник Володимир Зеленски.

Британски министар одбране Бен Волас посетио је Кијев и разговарао са украјинским колегијумом Алексијем Резниковом о снабдевању ракетног домена Украјине.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да руска војска, граничари и релевантне службе раде свој посао да заштите територије Руске Федерације од напада из Украјине.

Украјина неће моћи да се придружи НАТО-у све док у тој земљи траје рат, изјавио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг.

Норвешка подржава обуку украјинских пилота на борбеним авионима Ф-16 и учествоваће у њој, изјавио је министар одбране те земље Бјорн Арилд Грам.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво