Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Сирски: Украјинске снаге држе "безначајан" део Бахмута; Москва: Самит Г7 пропагандна представа

Рат у Украјини – 452. дан. Владимир Путин честитао је "Вагнеру" и руским снагама на "ослобађању" Бахмута, Володимир Зеленски негира. Командант украјинских копнених снага Олександр Сиркси каже да кијевске снаге контролишу "безначајан“ део тог града у Доњецкој области. Амерички председник Џозеф Бајден на састанку са Зеленским на маргинама самита Г7 у Јапану обећао је Украјини нови пакет помоћи вредан 375 милиона долара. Украјнски председник уверен да ће Кијев добити борбене авионе Ф-16 са Запада. Москва: Учешће Зеленског на самиту Г7 претворило скуп у пропагандну представу.

Настављају се борбе у Украјини. Над украјинским градом Бахмутом постигнута је потпуна контрола, тврди вођа руске приватне војне групе "Вагнер" Јевгениј Пригожин. 

Са друге стране, званични Кијев то демантује. Тврди да су украјинске трупе и даље тамо, те да настављају борбу. Заменица министра одбране Украјине Хана Малиар изјавила је да је ситуација у Бахмуту критична и да украјинске трупе држе одбрану у југозападном делу града.

Група Г7 позвала је Пекинг да изврши притисак на Русију да оконча рат у Украјини, али и Техеран да престане да подржава Русију у сукобу у Украјини.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да одлуке донете на самиту Г7 у јапанском граду Хирошими имају за циљ двоструко обуздавање Русије и Кине.

Председник Украјине Володимир Зеленски рекао је да је позвао Индију да се придружи украјинској формули мира током разговора са индијским премијером Нарендром Модијем на маргинама самита Групе седам у Јапану.

Папа Фрања затражио је од кардинала Матеа Зупија, шефа италијанске бискупске конференције, да предводи мировну мисију која би покушала да помогне да се оконча рат у Украјини, саопштио је Ватикан.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво