Читај ми!

Зеленски: Путин трeба да буде осуђен за злочине; Москва: Напад на нафтно складиште у Ростовској области

Рат у Украјини – 434. дан. Украјинске власти: ПВО оборила 18 од 24 дрона камиказе. Напади беспилотним летелицама на руске рафинерије нафте у Ростовској и Краснодарској области. Дмитриј Песков тврди да САД стоје иза напада дроном, што Бела кућа негира. Володимир Зеленски рекао је у седишту Међународног кривичног суда у Хагу да би Владимир Путин "трeбало да буде осуђен за своје злочине."

Москва је оптужила Кијев за покушај атентата на руског председника Владимира Путина дроновима. Кијев одговара да нема везе с нападом на Кремљ. 

"Украјина није напала нити Москву нити руског председника Владимира Путина. Не нападамо Путина нити Москву, боримо се на нашој територији“, рекао је председник Володимир Зеленски током званичне посете Хелсинкију.

Најављује контраофанзиву против руских снага и поручује да Украјина жели да постане пуноправна чланица НАТО-а.

Руска Федерална служба безбедности тврди да је спречила припрему терористичких напада на руководство Крима, разоткривши и ухапсивши украјинске обавештајце. Кијев тврди да су током ноћи руске снаге извеле серију удара на украјинску престоницу. 

Земље чланице Европске уније постигле су договор о заједничкој набавци муниције за Украјину, после вишенедељних неслагања која су изазвала незадовољства власти у Кијеву.

Нордијске земље дају подршку Украјини за евентуално чланство у ЕУ и НАТО-у.

САД су одобриле додатну помоћ у оружју и опреми за Украјину од 300 милиона долара, саопштио је амерички државни секретар Ентони Блинкен.

субота, 27. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво