Читај ми!

Москва: Руске снаге уништиле складиште муниције код Бахмута; Џенет Јелен у Кијеву обећала додатну помоћ

Рат у Украјини – 369. дан. Жестоке борбе око Бахмута. Руске снаге тврде да су на мање од километра до центра града. Двојица руских војника осуђени у Украјини на девет и десет година затвора. Америчка министарка финансија у изненадној посети Кијеву. Кремљ озбиљно разматра кинески предлог о окончању сукоба у Украјини, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Kина је одувек одржавала односе са свим странама у руско-украјинском конфликту, укључујући и Kијев, рекла је портпаролка кинеског Министарства спољних послова Мао Нинг.

Украјина је проширила минирано подручје на граници с Русијом и Белорусијом. Једно село у Доњецкој области најпре су бомбардовали Украјинци, а потом и Руси. Сада је потпуно уништено.

Богородичино село је на првој линији рата. Tренутно има четири становника. Златне куполе цркве су на земљи. На свакој од 800 кућа – трагови борби.

Руске снаге тврде да су стигле на два километра од центра стратешки важног Бахмута.

"У правцу Купјанска и Харкова 'западна група' је погодила непријатељске јединице. Елиминисано је и шест диверзантско-извиђачких група", каже портпарол Министарства одбране Русије генерал Игор Конашенков.

Два руска авиона сухој 25 бацила су високоексплозивне бомбе на украјинске положаје у Авдејевки.

У интервјуу за телевизију Русија 1, Путин каже да Запад жели да распарча Русију, да уместо јединственог руског народа створе "Московљане, Уралце и тако даље".

Наводи да су планови Запада да подели Русију документовани уз оцену да је то постао њихов једини циљ.

"Могао би да прими Русију 'у породицу цивилизованих народа' само у деловима", наводи Путин.

Хрватска је започела операцију слања 14 транспортних хеликоптера у Украјину. Дванаест хеликоптера Ми-8 МТВ-1 и два хеликоптера Ми-8Т издвојени су из Оружаних снага па су кренуле припреме за транспорт, преноси Јутарњи лист.

Саветник у Белој кући за националну безбедност Џејк Саливен тврди да Кина није кренула ка пружању смртоносне помоћи Русији, јер су САД иза затворених врата јасно ставиле до знања да би такав потез имао озбиљне последице.

Немачки министар одбране Борис Писторијус очекује да ће уговори за производњу нових хаубица за Украјину бити потписани до краја марта, месецима раније него што је првобитно планирано.

На антиратним протестима у Берлину, Ванкуверу и другим градовима, хиљаде људи захтевале су да НАТО престане да наоружава Украјину. Протести у Паризу обележени су позивом Путину да оконча рат. Истовремено, стотине окупљених на демонстрацијама у Вашингтону тражило је наставак америчке војне подршке Кијеву.

петак, 26. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару