Читај ми!

Преносимо

Удар на продавце диплома

Када буде именован нови министар просвете, Влада Србије формираће тим за борбу против корупције у образовању. Због корупције и фалсификовања докумената, први на на удару неки чланови Комисије за акредитацију високошколских установа, али и поједини чланови Националног савета за високо образовање.

Влада Србије ће, на предлог њеног првог потпредседника Александра Вучића, формирати специјални тим за борбу против корупције у образовању, на чијем ће челу бити Марио Спасић, генерални секретар Савета за мониторинг, људска права и борбу против корупције "Транспарентност", сазнаје Блиц.

Спасић је нестраначка личност и бивши члан Националног савета за високо образовање.

Када смо га позвали, Спасић није ни потврдио ни демантовао наше информације о томе да ће бити на челу тима за борбу против корупције у просвети, већ је само кратко рекао да „не жели да коментарише".

Према нашим сазнањима, овај тим би требало да буде формиран у оквиру Министарства просвете, науке и технолошког развоја када буде именован нови министар, пошто је претходни министар Жарко Обрадовић смењен.

Наш извор наводи да је Спасић за вођу тима изабран као добар познавалац прилика у образовању и јер се веома отворено супротставља корупцији у државним службама.

Према нашим информацијама, већ је одржан први састанак на коме су Вучић и Спасић направили план активности, а Спасић је добио одрешене руке да стане на пут корупцији у сфери образовања.

Први на удару наћи ће се, како сазнајемо, неки чланови државне Комисије за акредитацију високошколских установа због корупције и фалсификовања докумената у процесу акредитације, али и поједини чланови Националног савета за високо образовање.

Осим тога, све већи број службеника у државној управи поседује сумњиве и фалсификоване дипломе.

Запослени у школама најчешће се жале министарству због запошљавања и отпуштања наставника и директора школа без поштовања процедуре, што такође представља потенцијални извор корупције. Студенти наводе као могућност за мито полагање испита и оцењивање.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару