Реконструкција само у најави

До сада није било никаквих конкретних преговора о реконструкцији Владе, рекао Ивица Дачић. Верица Калановић каже "да ћемо можда већ крајем јануара добити неку другачију владу".

Заменик премијера и министар полиције Ивица Дачић изјавио је да до сада није било никаквих конкретних преговора о реконструкцији владе.

"Никада, ни на каквим консултацијама са коалиционим партнерима није било разговора о тој теми, нити конкретних предлога", рекао је Дачић и додао да су социјалисти спремни да о томе разговарају уколико буде конкретних предлога.

Дачић, који је јуче поново изабран за председника СПС-а, на страначкој конференцији за новинаре је додао да за СПС није централно питање да ли ће неко од њених функционера бити министар или не.

Он је подосетио да су и раније владе имале доста чланова, од којих је највише министара било у влади СПС-а и СРС-а.

Функционерка Г17 плус и министарка за Национални инвестициони план Верица Калановић министарка каже "да ћемо можда већ крајем јануара" добити неку другачију владу.

"Желим реконструкцију Владе, јер би са мање министарстава, ефикаснијим радом и одличном координацијом, у наредних 15 месеци мандата, могла више да раздрма Србију", рекла је Калановићева Фонету.

Према њеним речима, реконструкцију Владе морају да прате озбиљна стратегија, озбиљан консензус око главних питања и озбиљни министри, који ће се борити са тим великим министарствима.

За Калановићеву не представља проблем питање опстанка Министарства за НИП, које ће можда, како је рекла, "бити припојено неком другом министарству, а можда ће неки други бити припојени нама".

"Или ће ово министарство једноставно бити угашено, што би било у супротности са стратешким циљем развоја инфраструктуре у Србији, као предуслова за економски развој", закључила је Калановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару