Вучић након разговора са Путином: Србија неће уводити санкције Руској Федерацији

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Русије Владимиром Путином поводом 80 година од ослобођења Београда, као и о другим политичким и економским темама. Нагласио је да Србија неће уводити санкције Руској Федерацији. У разговору са новинарима, Вучић је рекао да му је Путин упутио позив на обележавање 80. годишњице победе над нацизмом у Москви следеће године.

Председник Србије је навео да је у разговору са Путином изразио наду, као и пре две и по године, да Србија неће уводити санкције Руској Федерацији, показао је захвалност за подршку напорима Србије у УН по питању различитих резолуција и подршку територијалном интегритету Србије.

Вучић jе захвалио Путину на честиткама и указао на непоколебљив слободарски дух српског народа.

Посебно се захвалио Русији што је обезбедила довољне количине гаса за Србију по повољним ценама.

"Верујем да ће разговор помоћи даљем развоју односа Русије и Србије, не само да се помажемо већ и да развијамо поверење између наших народа и земаља", рекао је Вучић на крају видео-објаве на Инстаграму.

Вучић: Путин у разговору поручио – оно што је добро за Србију, добро је и за Русију

Председник Србије навео је да очекује замерке на његов разговор са Путином, али наводи да је Србија суверена земља која сама доноси своје одлуке.

Вучић је нагласио да је разговор био пријатељски.

"Разговарали смо као људи који се дуго познају, као пријатељи, и разговор који је трајао десетак минута обележила је лична нота, а разговарали смо и о томе ко су слаби лидери, ко су какви и онакви лидери. Веома сам захвалан Путину на томе што је унео ту дозу личне ноте", рекао је Вучић на питање новинара на отварању изложбе у Председништву.

Вучић је истакао да му је Путин два пута у разговору поновио: "Оно што је добро за Србију, добро је и за Русију, оно што је добро за Србе, добро је и за Русе."

Вучић је додао да је правио белешке током разговора и да ће тек, како је рекао, радити на тим белешкама.

"Као што је господин Косачов рекао – не морамо увек о свему да мислимо исто, али председник Путин више него сви руски политичари, што се не односи на присутну двојицу наших пријатеља из Србије, разуме позицију и тежину позицију Србије", рекао је Вучић.

Додао је да је то све што о томе може да каже.

"Када бих вам рекао како то сада изгледа када 25 председника или председника влада се окрене у правцу само једног човека и једног председника и каже – зашто нисте увели санкције, ви сте овде једини уљез? Замислите само у каквој се ситуацији у том тренутку налазите, а то није било само једном већ десетине и десетине пута", приметио је Вучић.

Председник Вучић је истакао да позиција Србије није једноставна, али да смо успели да сачувамо своју независност и сувереност у доношењу одлука, што је изузетно тешко.

"Да ли ће бити много тешкоћа у будућности, немам никакве сумње у то", додао је Вучић.

О политичким и економским темама о којима је разговарао са руским председником председник Србије рећи ће сутра у гостовању на РТС-у од 20 часова.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи