Читај ми!

Вучић: Африка је за нас континент пријатељства; Мсвати III: Заједно можемо да изградимо будућност

Председник Александар Вучић поручио је, после састанка са краљем Есватинија Мсватијем III и размене меморандума у Палати "Србија", да је Африка за нас континент пријатељства и поштовања Повеље УН. Србија ће знати да узврати пријатељство и лојалност, поручио је Вучић. Краљ Мсвати III поручио је да Србија и Есватини заједно могу да изграде будућност и позвао две земље да се посвете спровођењу споразума, који ће осигурати дубљу сарадњу.

Краљ Есватинија Мсвати III стигао је синоћ у вишедневну посету Србији. На аеродрому "Никола Тесла" дочекао га је потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Председник Вучић приредио је данас свечани дочек испред Палате "Србија", после чега је почео састанак председника и краља Мсватија III.

Одржан је и пленарни састанак делегација предвођених председником Вучићем и краљем Мсватијем III, после којег су размењени меморандуми о сарадњи две земље.

Председник Вучић и краљ Мсвати III обратили су се на конференцији за медије, после које је почео округли сто "Србија и Есватини – Иновација као покретач раста".

Учесницима округлог стола, обратиће се, поред Вучића и краља Есватинија, и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и извршни директор Дирекције за привлачење инвестиција Есватинија Сибани Многомезулу, најавила је ПКС.

Уочи округлог стола "Србија и Есватини - Иновација као покретач раста", представљене су две привреде и могућности за унапређење сарадње у сектору инфомационо-комуникационих технологија.

Након округлог стола, биће представљена специјализована изложба Експо 2027.

Председник Вучић се у мају састао са министарком спољних послова и међународне сарадње Краљевине Есватини Фолиле Шаканту и захвалио Краљевини на принципијелној позицији о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Иако су формални дипломатски односи између две земље успостављени 1990. године у Њујорку потписивањем заједничког документа, сарадња две земље постоји још од стицања независности Есватинија 1968. године.

Политички односи се заснивају на традицији сарадње која је постојала у оквиру Покрета несврстаних земаља.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи