Читај ми!

Вучић: Преполовљен број грађана који су против експлоатације литијума, смањује се и даље

Председник Србије Александар Вучић изјавио је новинарима после свечаности обележавања дана БИА, да је број грађана Србије који су против експлоатације литијума преполовљен и да се и даље смањује. Одлуку о томе да ли ће отићи на Самит БРИКС-а у Казању саопштиће 20. или 21. октобра. Вучић је рекао је да су резултати пописа у Црној Гори показали да је српски народ у региону разумео да само очувањем националног, културног, језичког идентитета и ћириличког писма може да опстане.

Број грађана Србије који су против експлоатације литијума је преполовљен, рекао је председник Александар Вучић, после свечаности обележавања Дана БИА.

"Имали су у једном тренутку 83 одсто људи који су били изричито против ископавања литијума. Тај број се преполовио и биће још мањи. Јуче је велики број грађана Србије из целе наше земље био на том скупу, максимум 1.300, ако се не варам", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара да прокоментарише јучерашњи протест у Лозници и тврдње председника странке Србија центар Здравка Поноша да је њихов највећи резултат тај што је сада све већи број људи против ископавања литијума.

Вучић је истакао да је толико било људи све заједно са припадницима служби безбедности и новинарима.

"Максимално је у једном тренутку, заједно са свим нашим припадницима, дакле полиције и осталих безбедносних снага, хитне помоћи и осталима и новинарима било све укупно 1.300 људи, то је било максимум. Али то је велики број људи и ја им честитам на томе, окупили су их из целе Србије, понајвише из Шапца и Ваљева. Саслушали смо их, чули смо шта је то што имају да кажу, разумели смо садржај њихових порука, што не значи да смо сагласни с тим и водићемо рачуна да свим људима који слично мисле пружимо адекватан одговор", рекао је Вучић.

Нагласио је да ће тај одговор бити заснован на стручном знању и на потребама земље, као и на интересима грађана Србије.

"То је у сваком случају велики и важан скуп", приметио је Вучић. 

Одлука о одласку на Самит БРИКС-а 20. или 21. октобра

Председник Вучић изјавио је да ће одлуку о томе да ли ће отићи на Самит БРИКС-а у Казању следеће седмице саопштити 20. или 21.октобра и додао да га до тада очекује много важних састанака.

''Будем ли рекао да идем у Казањ, обелоданиће да је то крај европског пута Србије и да се Србија коначно определила и уништила себе, а будем ли рекао ово друго, рећи ће да сам издао Русе и урадио не знам шта'', одговорио је Вучић на питање новинара да ли је коначно преломио да ли ће прихватити позив председника Русије Владимира Путина и појавити се следеће седмице на Самиту БРИКС-а у Казању.

Вучић је рекао да очекује много важних разговора 20. октобра, да у недељу долази краљ Есватинија, али и други гости и да ће наредна седмица бити једна од најзанимљивијих.

''У сваком случају, Србија није у једноставној позицији, али је у таквој ситуацији да може сама да се бори за своју будућност и да бира своју будућности на најбољи могући начин'', поручио је Вучић.

четвртак, 17. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи