Читај ми!

Још једна оптужница за нереде у Звечану

Специјално тужилаштво привремених приштинских институција подигло је оптужницу против осумњиченог Л. Д. због наводних кривичних дела "напад на службено лице" и "учествовање у гомили која чини кривична дела и хулиганство", током протеста Срба у Звечану крајем маја прошле године.

Према наводима оптужнице, осумњичени је "29. маја 2023. године, у близини објекта општине Звечан, у сарадњи са осталим окривљенима српске националности са КиМ и централне Србије, уз употребу насиља напао и озбиљно претио војницима мировне мисије КФОР-а, као и појединим припадницима полиције".

У саопштењу тужилаштва привремених приштинских институција се наводи да је тужилац затражио од суда да окривљеног прогласи кривим и да му се притвор настави до окончања овог поступка.

Србин Л. Д. ухапшен је 19. јуна на такозваном "бистричком мосту", на пункту полиције на путу Митровица-Лепосавић и од тада је у затвору у Подујеву.

До протеста у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу дошло је након што је полиција 26. маја прошле године насилно увела у зграде општина председнике албанске националности изабране на изборима које су Срби бојкотовали.

Припадници Кфора су 29. маја распоређени око општинских зграда у Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану, а после неуспелих разговора између политичких представника Срба и официра Кфора да специјалци напусте зграде општине, дошло је до сукоба грађана и међународних војника. Повређено је више десетина Срба и војника Кфора, а након тога ухапшена су осморица Срба.

уторак, 15. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи