Читај ми!

Пауновић у Скупштини ИПУ у Женеви: Kонтролисано коришћење науке је основа националне стратегије

За Србију је контролисано коришћење науке основа националне стратегије, поручила је потпредседница парламента Снежана Пауновић у генералној дебати 149. Скупштине Интерпарламентарне уније у Женеви.

Снежана Пауновић предводи делегацију парламентараца из Србије на јесењем заседању Скупштине Интерпарламентарне уније у Женеви, а тема о којој посланици дебатују је "Коришћење науке, технологије и иновација ради мирне и одрживе будућности".

Србија континуирано улаже у развој информационих технологија, а ове године извоз у том сектору, према предвиђањима, биће више од четири милијарде евра.

Снежана Пауновић је у обраћању посланицима рекла да изазове са којима се суочавамо не може решити ниједна нација самостално и да је глобална сарадња од кључне важности.

Србија, истиче, активно доприноси међународним оквирима који су осмишљени да би се потенцијал технологије контролисано користио за опште добро.

"Придружили смо се Глобалном партнерству за вештачку интелигенцију 2022. године и част нам је што смо изабрани да њиме председавамо 2025. године. Ово одражава нашу посвећеност одговорном управљању вештачком интелигенцијом и нашу одлучност да обезбедимо да те технологије служе у сврхе мира, одрживости и просперитета широм света", закључила је Пауновић.

уторак, 15. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи