Читај ми!

Вучевић позвао америчке компаније да улажу у одрживи енергетски развој у Србији

Премијер Милош Вучевић разговарао је са подсекретаром за економски раст, енергетику и животну средину САД Хозеом Фернандезом о економским односима две државе и сарадњи у областима енергетике и обновљивих извора енергије.

Премијер Вучевић је истакао је да су САД важан стратешки и економски партнер Србије, наводећи да су америчке компаније, у протеклом периоду, инвестирале у различите секторе, укључујући ИТ, енергетику и производњу, саопштено је из Владе Србије.

Говорећи о приоритетима Владе Србије, Вучевић је нагласио да су већа улагања и додатне инвестиције у капиталне пројекте и одрживи енергетски развој, важан стратешки циљ и позвао америчке компаније да, у већој мери, инвестирају у пројекте из ових области.

Фернандез је оценио да Србија води одговорну економску политику, додајући да су улагања у енергетски сектор, као и мере и стратегије усмерене на спровођење Зелене агенде, основа за одрживу економску политику земље у будућности.

Вучевић је позвао америчке компаније и институције да учествују на Светској изложби Експо 2027, која представља значајну прилику за унапређење различитих сектора наше економије.

Он је захвалио на континуираној подршци САД Србији у процесу европских интеграција, као и стабилности и просперитету региона Западног Балкана и изразио уверење да ће и у будуће односи две државе бити у сталном развоју, кроз интензивнију економску сарадњу и политички дијалог.

четвртак, 10. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи