Читај ми!

Вучић у Хамбургу: Одрживост је изазов са којим се суочавамо сви заједно

Председник Србије Александар Вучић, који је јутрос допутовао на Хамбуршку конференцију о одрживости где га је дочекао немачки канцелар Олаф Шолц, изјавио је да "одрживост" није само реч, већ да представља изазов са којим се суочавамо сви заједно.

"Захвалан љубазним домаћинима немачком канцелару Олафу Шолцу и градоначелнику Хамбурга Петеру Ченчеру на топлом дочеку и срећан што данас представљам Србију на изузетно важном и престижном глобалном догађају, Хамбуршку конференцију о одрживости, као кључној платформи за разговор о најозбиљнијим питањима о будућности нашег света. Одрживост није само реч - то је изазов са којим се суочавамо сви заједно и верујем да је време да преузмемо одговорност и да убрзано почнемо да радимо на решењима", написао је Вучић на својој Инстаграм страници.

Навео је да ова конференција окупља утицајне глобалне лидере, стручњаке и активисте из различитих области, како би разменили идеје и искуства о одрживом развоју и истражили могућности за унапређење политика које ће заштитити нашу животну средину, али и обезбедити економски раст и социјалну правду.

Председник Вучић учествоваће на панелу "Преговори о новој алијанси – одговоран и кружни ланац снабдевања батеријама", саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

Током боравка у Хамбургу планиран је и сусрет председника Вучића са канцеларом Савезне Републике Немачке Олафом Шолцом и другим званичницима.

Након посете Хамбургу, председник Вучић ће отпутовати у Тиват и учествовати на Самиту Брдо-Бриони процеса.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи