Вучић: Нећу присуствовати седници о литијуму, са Шолцом 7. и 14. октобра

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да неће присуствовати седници Скупштине Србије о литијуму, јер је опозиција инсистирала да он не дође на њу. Вучић је рекао и да ће са немачким канцеларом Олафом Шолцом разговарати и у Немачкој и у Бриселу, као и са француским председником Емануелом Макроном.

После свечаности отварања обилазнице око Горњег Милановца, Вучић је рекао, одговарајући на питање новинара да ли ће присуствовати седници, рекао да су они који су је заказали, рекли да није добродошао и да није пожељан.

"То није питање моје добре воље. Ја сам чезнуо, желео и нудио се да присуствујем томе. Али посланици који су тражили расправу о литијуму су рекли не, не, не и не, само да не будем присутан по теми литијума. Па ја сам ишао и у Мали Зворник, у Лозници сам седам дана био, у Љубовији сами био чекајући само да дођу да разговарају", рекао је Вучић.

Додао је да је то зато што немају аргументе, а да је он увек спреман да дође у парламент.

"Ја сам спреман увек да дођем у Народну скупштину када год ме народни посланици позову. И увек ћу да их победим озбиљношћу, аргументима, чињеницама и одговорношћу. При томе, и не знајући какав ће коначан наш однос да буде по том питању, ја чекам аргументе од неких других", навео је Вучић.

Председник Србије је рекао и да ће разговарати са немачким канцеларом Олафом Шолцом у Хамбургу 7. и 14. октобра.

"А бићу и после тога 15, 20 дана поново у Бриселу са Шолцом, а бићу и са Макроном. Ето ја, онај изоловани Вучић који ће, као што сам рекао, у месец дана да се састане, рекао сам раније са 30-40 лидера, а биће на крају са 50 светских лидера", навео је Вучић.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи