Читај ми!

Брнабић: Седницу о ископавању литијума заказаћу за 7. октобар

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић ће, чим се стекну законски услови, а то један минут након поноћи, заказати седницу о изменама Закона о рударству и геолошким истраживањима за понедељак, 7. октобар 2024. године.

Иако је за 14 часова била најављена седница о литијуму, она није одржана будући да ванредно заседање на коме је главна тачка био ребаланс буџета, може трајати само до поноћи.

"Шаље се званично вечерас у 00:01, први тренутак кад су се испунили услови да закажем седницу са овим дневним редом у редовном заседању. Са нестрпљењем очекујем да покажемо свим нашим грађанима какав је предлог закона опозиција упутила Народној скупштини Републике Србије, навела је Брнабићева у својој објави на платформи Икс.

Председница парламента рекла је раније данас да по свему судећи неће бити времена да се током ванредног заседања расправља о изменама и допунама Закона о рударству и геолошким истраживањима, који је поднело 86 опозиционих и самосталних посланика, а којима се предлаже забрана истраживања и екплоатације литијума и бора, али да ће представници власти инсистирати да се тај предлог закона нађе на редовном заседању.

Реагујући на изјаву Брнабићеве, посланик Демократске странке Срђан Миливојевић рекао је да ће у том случају бити протеста. Протести, нагласио је Миливојевић на конеренцији за новинаре, нису избор опозиције, већ избор ове владе и ове власти.

уторак, 01. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи