Вучић са Сијартом о заједничким плановима за још снажније економско повезивање

Председник Србије Александар Вучић разговарао је у Њујорку, на маргинама заседања Генералне скупштине УН, са шефом мађарске дипломатије Петером Сијартом о заједничким плановима за још снажније економско повезивање Србије и Мађарске. Вучић је био и на пријему који је приредио вицепремијер и министар спољних послова Уједињених Арапских Емирата шеик Абдул бин Зајед ал Нахјан, и том приликом поновио значај који Србија придаје партнерству са УАЕ.

"Са великим и доказаним пријатељем Србије Петером Сијартом о главним порукама 79. заседања ГС УН, као и о нашим регионалнин приликама и заједничким плановима за још снажније економско повезивање", навео је Вучић на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav

Председник Вучић је саопштио да је "и овај сусрет потврдио братске односе између наших народа, док ће будући пројекти само додатно учврстити нераскидиво пријатељство Србије и Мађарске".

Вучић на пријему шефа дипломатије УАЕ бин Заједа у Њујорку

Председник  Вучић присуствовао је у Њујорку на пријему који је приредио вицепремијер и министар спољних послова Уједињених Арапских Емирата шеик Абдул бин Зајед ал Нахјан и том приликом поновио значај који Србија придаје партнерству са УАЕ.

''Срдачан сусрет са пријатељем Србије, министром Абдулом бин Заједом ал Нахјаном, на пријему који УАЕ традиционално организује током Генералне скупштине УН. Поновио сам значај који Србија придаје партнерству са УАЕ, које се огледа у заједничкој визији будућности и вредностима које делимо'', написао је Вучић на Инстаграму.

Истакао је да је пријем био одлична прилика за јачање дипломатских веза и представљање интереса Србије на међународној сцени кроз сусрете са бројним лидерима, дипломатама и доносиоцима одлука и размену мишљења о кључним темама од глобалног значаја.

''Уз захвалност домаћину на изузетном пријему, замолио сам га да пренесе моје срдачне поздраве шеику Мохамеду бин Заједу, пријатељу наше земље, који је својим личним ангажманом допринео снажном развоју Србије и искреној блискости између наших народа'', навео је Вучић.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи